30 באפר׳ 2009

חוות דעתו של רופא מומחה-פגישה שלישית.

למרות השיפור לכאורה בסימפטומים, אני כרופא מומחה מודאג מאוד ממצבה של נעמה.
אין ספק שתהליך המחלה של נעמה מלווה בהכחשה רבה. מצד אחד נראה כי היא רוצה להחלים ולקבל עזרה ואף מספרת שהסימפטומים למחלה פסקו, אך מצד שני הנתונים על המשקל הנוכחי ועל הדופק מראים התדרדרות במצבה. אני מפנה את נעמה לאשפוז מיידי במחלקה להפרעות אכילה בביה"ח, שם המעקב הרבה יותר קפדני, החולות מלוות לכל מקום כולל לשירותים כדי למנוע הקאות. במידת הצורך נעמה תקבל הזנה באמצעות זונדה וכך יוכלו להציל את חייה. יש להבהיר להורים שהצורך באשפוז הוא בלתי נמנע.
אם בכל זאת ההורים יסרבו לאשפוז, יש להציג בפניהם את הנתונים הבאים-
5%-10% מהסובלים מאנורקסיה נרבוזה מתים, מחציתם מתאבדים כתוצאה מדיכאון.
מחקר בריטי אשר עקב אחר מטופלים שאובחנו כאנורקטיים בנעוריהם, מצא שיותר מ-36% מהם מתו 20 שנה לאחר האבחון הראשוני. הנתונים, כאמור, מזעזעים.
מומלץ להיעזר גם בטיפולים לא קונבנציונליים כגון היפנוזה. היפנוזה היא כלי יעיל ביותר לשם טיפול בשינוי תפישת גוף (אנורקסיה ובולימיה). היפנוזה היא כלי טיפולי ואבחנתי שבעזרתו ניתן לטפל בבעיות שונות.הטיפול הוא קוגניטיבי-התנהגותי. הדעה הרווחת היא שמדובר במצב של רגיעה וריכוז ממוקד ברעיון. במצב המיוחד הנוצר בעת ה"טראנס ההיפנוטי" יש עקיפה של מנגנוני הגנה של האגו ועלייה ביכולת לקבל סוגסטיות , והמח יודע ליישם את הרעיון.
מכיוון שלמחלת האנורקסיה יש אלמנטים רגשיים פסיכולוגים מומלץ להיעזר גם בשיטות הלא קונבנציונליות המתייחסות למצב הנפשי.

תגובה 1:

  1. ליאור, אלמוג וטל:)

    הבלוג שלכם נראה טוב,מסודר ומעודכן.
    מתוך המחקרים והמכתבים שהוספתן הבנו יותר על מחלת האנורקסיה, שנפוצה כיום רבות, ולפי דעתנו חשוב להרחיב ולהדגיש עד כמה זו מחלה קשה ומסוכנת.

    כל הכבוד! עבודה יפה מאוד!

    השבמחק